Diëtist

Voedingsadvies

Naast kinesitherapie, kan je bij ons ook terecht voor dieet- en voedingsadvies onder begeleiding van erkend diëtist Charline. 

Het is niet altijd even gemakkelijk om de juiste voedingskeuzes te maken en om te weten wat nu wel goed of niet goed voor jouw gezondheid is. Daarbij is er vaak geen tijd om uitgebreid en gezond te koken en grijp je al snel naar een minder gezonde maar snelle variant. Diëten draait al lang niet meer om het verbieden van voedsel maar wel om het vinden van een eetpatroon waar jij je goed bij voelt. Hier helpt Charline je graag mee door uitgebreid te antwoorden op jouw vragen en samen te zoeken naar een manier waarbij eten voor jou een genot blijft.

Consultatie

Eerste consult (60 min, 60 euro)

Als diëtist, neem ik ruim de tijd om jou beter te leren kennen: wat zijn jouw eetgewoontes, wat wil jij graag veranderen aan je huidig eetpatroon, wat heb je in het verleden al geprobeerd, waarover struikel je wel al eens, wat zijn jouw doelstellingen, …
Verder zetten we de eerste stap richting een gezonde leefstijl. Je krijgt heel wat voedingsadvies in een notendop om bewuster om te gaan met voeding en we bespreken jouw eerste werkpunten.

Tweede consult (45 min, 45 euro)

We bespreken jouw werkpunten en nieuwe struikelblokken. Je krijgt vervolgens nog wat extra informatie en ik beantwoord al jouw vragen. Voor snelle vragen ben ik door de week ook bereikbaar op whatsapp.

Na jouw eerste 2 consultaties bespreken we of jij het nodig vindt om opgevolgd te worden, dit kan van op afstand met af en toe een whatsapp-berichtje maar ook op afspraak, wekelijks, maandelijks, jaarlijks, wat jij het liefst wilt. Hierbij worden jouw doelen vergeleken met waar je op dat moment staat, aanpassingen gedaan aan je voedingspatroon en wordt er uitgebreid geantwoord op jouw vragen.

Je kan bij onze diëtist terecht voor advies bij:

  • Gezonde voeding d.m.v. intuïtief eten, verpakkingen leren lezen en gezonde voedingskeuzes maken
  • Maag – en darmproblemen – Low-FODMAP dieet bij prikkelbare darm syndroom
  • Overgewicht en obesitas
  • Ongewenst gewichtsverlies
  • Emo-eten en eetbuien
  • Zwangerschap/borstvoeding
  • Vegetarisme/veganisme

Of neem een kijkje op https://mybodytobe.be