Intensive Plans

Manuele therapie

Manuele therapie is een internationaal erkende specialisatie binnen het vakgebied van de kinesitherapie. De manueel therapeut gebruikt manuele technieken (manipulaties, mobilisaties,…) om, via een specifiek onderzoek en behandeling, te komen tot herstel van functiestoornissen in het houdings- en bewegingsapparaat. Deze functiestoornissen kunnen pijn, stijfheid, spierspanning, bewegingsbeperking en houdingsafwijkingen omvatten. Een manueel therapeut is ook extra opgeleid om specifiek problemen ter hoogte van de wervelkolom en bekken aan te pakken.

mobilisaties / manipulaties

Om het probleem te verhelpen zullen specifiek mobiliserende technieken gebruikt worden. Meestal volstaat het om via zachte weke delen technieken, ontspanningstechnieken, gewrichtstechnieken, … te werken. Indien nodig worden deze zachte technieken aangevuld met gerichte impulsmanipulaties. Het is ook noodzakelijk om eventuele omliggende structuren in dysfunctie te bekijken. Zo zoeken we naar de oorzaak van het probleem en trachten we tot een optimale bewegingsketen en resultaat te komen. De bedoeling is om zo snel mogelijk een toename van de beweeglijkheid en een afname van de pijnklachten te verkrijgen.

Manuele therapie wordt meestal gecombineerd met functionele oefentherapie en advies, waardoor we samen werken aan een langdurige oplossing voor uw klachten. 

Intensive plans

Pre- en postnatale kinesitherapie

Tijdens de zwangerschap ondergaat het lichaam  heel wat veranderingen. Vooral het bekken, de rug en de buikspieren worden negen maanden lang op proef gesteld.  Zo kunnen er kwaaltjes ontstaan zoals rugpijn en/of ongewenst urineverlies. Pre -en postnatale kinesitherapie is dan van cruciaal belang. Tijdens de sessies bekijken we eerst of je al dan niet klachten hebt en wordt hieraan gewerkt. Later leer je terug op een veilige manier bewegen en eventueel sport te hervatten. 

Aarzel niet om je pasgeboren wonder mee te nemen. Tijdens de oefeningen kan jouw kleine spruit zeker helpen!