Kinesitherapeuten praktijk in Mechelen

Op deze pagina krijg je een voorstelling van kinesist Mechelen : het team van Hands@Work. Ieder heeft zijn specialisatie en zal u met zijn bekwaamheden optimaal behandelen en proberen te helpen. Alle collega’s zijn gedeconventioneerd. Meer info hierover kan u vinden op Tarieven

Bart Detavernier


“Mijn hele leven heb ik al graag gesport en bewogen. En misschien zal dit mede de aanleiding zijn voor mijn studies kinesitherapie en sportkinesitherapie. Door mijn burgerdienst ben ik in contact gekomen met de handrevalidatie en vanaf dan ben ik me meer en meer gaan toeleggen op het revalideren van de hand. Ik vind het leuk om mensen met een stijve hand of vingers die niet hun beroep of hobby niet meer kunnen uitvoeren, geleidelijk aan terug functioneel te maken. Het blijft me boeien, want elke hand is verschillend en moet verschillende opdrachten vervullen”

1990 : licenciaat in de motorische revalidatie en kinesitherapie (KUL)
1991 : postgraduaat sportrevalidatie (KUL)
1990-91 : burgerdienst handrevalidatie UZ Leuven
1991 : start privé-praktijk gespecialiseerd in handrevalidatie in Mechelen
1998-08 : secretaris BHT (Belgische handtherapeuten)

Charlotte Verdier

Mijn interesse voor de bewegende mens, in combinatie met de voldoening die ik haal uit het werken met mensen, leidde me naar de kinesitherapie.
Wat dit beroep zo boeiend maakt voor mij is de variatie aan patiënten en aandoeningen en de verschillende manieren waarop deze aandoeningen benaderd kunnen worden. De uitdaging om patiënten op de best mogelijke manier te helpen hun jobs, hobby’s of andere activiteiten terug te kunnen uitvoeren, zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk ga.

2017: Master revalidatiewetenschappen en kinesitherapie (KuLeuven)
2016: Complex core: Therapy and Training: level 1, 2 en 3

Charline Merckx

Ik koos voor de studie revalidatiewetenschappen en kinesitherapie omdat het mijn interesses perfect combineert: het menselijk lichaam, beweging, gezondheid en wetenschap. Na het behalen van de master met afstudeerrichting musculoskeletale revalidatie, volgde ik aansluitend de opleiding voeding en dieetkunde om mijn kennis uit te breiden. Ondertussen is het mijn passie geworden om elke patiënt individueel te begeleiden naar het pijnvrij bewegen en het terugwinnen van een volledige functionaliteit. Met aandacht voor de onderliggende oorzaak van de klacht, zorg ik met veel plezier voor een gepaste behandeling d.m.v manuele therapie én oefeningen.

2018 : Master revalidatiewetenschappen en kinesitherapie (KuLeuven)

2018-2019 : Bachelor voeding- en dieetkunde UCLL                                   

2020-2021: Manuele lymfedrainage a.m Vodder

Yannick Lahousse

Een gevarieerde patiëntenpopulatie met elk hun eigen verhaal en problematiek, daar ga ik elke dag met veel plezier voor aan de slag.
Mensen functioneel vooruitgang laten maken en hun welzijn verbeteren, daar haal ik al mijn motivatie uit. Het is en blijft de belangrijkste reden voor mij waarom ik ooit startte aan een opleiding tot kinesitherapeut.

2017: Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie bij musculoskeletale aandoeningen – Sportkinesitherapie – UGent
2018-2019: Dry Needling – Gent
2019-2020: Manuele Therapie – IMFT

Karen Leper

“Ik blijf me verwonderen hoe gesofisticeerd we in elkaar zitten. Als kinesitherapeut vind ik het zeer boeiend lichamelijke klachten te analyseren en samen met de patiënt een behandelingsschema te plannen om terug klachtenvrij te kunnen functioneren.  Het is prachtig om te zien hoe elk gewricht, ligament, elke spier zo in elkaar zit en functioneert opdat we vrij kunnen rond bewegen. Ik volgde een bijkomende opleiding littekentherapie, omdat ook littekens ons handelen kunnen belemmeren op vlak van beweeglijkheid, esthetiek en pijn.  Dit wordt vaak onderschat. Naast de kinesitherapie ben ik me ook meer en meer beginnen toeleggen op een gezond lichaam. Ik heb me dan ook iets meer toegelegd op afslanking in al zijn aspecten : dieet, lichaamsbeweging door Pilates, cellulitisbehandeling,….. Hierover kan je alles vinden op www.bodyandstone.be ”

1999 : licenciaat in de motorische revalidatie en kinesitherapie (KUL)
2000 : postgraduaat manuele therapie (KUL)
2013 : workshop littekentherapie (Scar Academy)

Janne Detavernier

Van kleins af aan ben ik al bezig met sporten en bewegen. Stilzitten is niet aan mij besteed. Naarmate ik ouder werd, groeide dan ook de interesse in het menselijk lichaam en op welke manier het in beweging is. Al snel wist ik dat ik kinesitherapeute wilde worden. Mensen helpen én ondertussen in verbinding staan met sport en beweging leek mij de ideale combinatie!

In de toekomst zal ik mij verder specialiseren in voet- en enkelrevalidatie. Ik ben ervan overtuigd dat dit een belangrijk aspect is binnen de revalidatie van zowel postoperatieve (sport)letsels alsook van de meer complexe (chronische) klachten die ons belemmeren tijdens het gaan.

2019: Complex Core: therapy and training level 2 en 3

2020: Master revalidatiewetenschappen en kinesitherapie (KU Leuven)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.