Kinesitherapeuten praktijk in Mechelen

 

 

KINESIOTAPE, wat willen we er over weten?

Kinesiotape is tegenwoordig in. Wat u er vooral zal van weten zijn de verschillende kleurtjes tape te zien tijdens sportactiviteiten. Maar waar dient het eigenlijk allemaal voor?

kinesiotape tenniskinesiotape volley

 

Kinesiotape kan helpen bij ……

Het gebruik van elastische tape zorgt ervoor dat het lichaam beter zal herstellen. Het toepassingsgebied van kinesiotape is erg breed. Het werkt ondersteunend bij blessures, kan ontstekingen of vochtophopingen verminderen. Het wordt tevens gebruikt als “reminder” om een juiste houding aan te nemen. Het zal overbelastingspijn reduceren (tennis- of golfelleboog, jumpersknee, …).

Kinesiotape : de werking.

De elastische tape heeft grote gelijkenissen met de elasticiteit en het gewicht van de menselijke huid. Door gebruik te maken van de elasticiteit van de tape ten opzichte van de elasticiteit van de huid, krijg je een soort liftende werking op de opperhuid.
Hierdoor ontstaat een onmiddellijke drukvermindering, waardoor de bloedcirculatie en de lymfe-afvoer weer worden hersteld. De druk op de pijnreceptoren neemt af en de ervaren pijn vermindert onmiddellijk. Door gebruik te maken van verschillende tapetechnieken, kunnen diverse effecten bereikt worden.

kinesiotape nekklachten

Kinesiotape : we maken graag een afspraak voor u !!!!

De tape moet echter op een deskundige wijze worden aangebracht opdat het effect optimaal zou zijn. Mede gezien het feit dat deze tapemethode fundamenteel verschilt van conventionele behandelmethodieken is goede scholing belangrijk.

We volgden hiervoor een cursus, die wkinesiotape curetapeerd gegeven door een gecertificeerde MTC (medical taping concept) instructeur.

http://www.curetape.com