Kinesitherapeuten praktijk in Mechelen

 

Op deze pagina krijg je een voorstelling van kinesist Mechelen : het team van Hands@Work. Ieder heeft zijn specialisatie en zal u met zijn bekwaamheden optimaal behandelen en proberen te helpen.

Bart Detavernier

kinesitherapie Mechelen
“Mijn hele leven heb ik al graag gesport en bewogen. En misschien zal dit mede de aanleiding zijn voor mijn studies kinesitherapie en sportkinesitherapie. Door mijn burgerdienst ben ik in contact gekomen met de handrevalidatie en vanaf dan ben ik me meer en meer gaan toeleggen op het revalideren van de hand. Ik vind het leuk om mensen met een stijve hand of vingers die niet hun beroep of hobby niet meer kunnen uitvoeren, geleidelijk aan terug functioneel te maken. Het blijft me boeien, want elke hand is verschillend en moet verschillende opdrachten vervullen”

1990 : licenciaat in de motorische revalidatie en kinesitherapie (KUL)
1991 : postgraduaat sportrevalidatie (KUL)
1990-91 : burgerdienst handrevalidatie UZ Leuven
1991 : start privé-praktijk gespecialiseerd in handrevalidatie in Mechelen
1998-08 : secretaris BHT (Belgische handtherapeuten)

 

Thaïs Matthéés

kinesist Mechelen

Toen ik een keuze moest maken over wat ik later wilde worden wist ik meteen dat ik een sociaal beroep wilde uitoefenen waar ik dan het liefst van al nog mensen mee kon helpen. Kinesitherapeut past perfect in dit plaatje.
Wat mij zo enorm aanspreekt in kinesitherapie is dat elke patiënt anders is en elk probleem een verschillende aanpak vergt. Ik vind het enorm boeiend om op zoek te gaan naar de verschillende puzzelstukjes die de oorzaak vormen van een probleem. Nadien komt de uitdaging om iemand weer normaal te laten bewegen en functioneren wat het voor mij eens zo leuk en interessant maakt.

2014: Master of Science in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie (UA)
2014-2015: Opleiding ManaMa Manuele therapie (VUB)
2016-2017 : Opleiding manuele lymfedrainage ad modum Vodder

 

Charlotte Verdier

Mijn interesse voor de bewegende mens, in combinatie met de voldoening die ik haal uit het werken met mensen, leidde me naar de kinesitherapie.
Wat dit beroep zo boeiend maakt voor mij is de variatie aan patiënten en aandoeningen en de verschillende manieren waarop deze aandoeningen benaderd kunnen worden. De uitdaging om patiënten op de best mogelijke manier te helpen hun jobs, hobby’s of andere activiteiten terug te kunnen uitvoeren, zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk ga.

 

2017: Master revalidatiewetenschappen en kinesitherapie (KuLeuven)
2016: Complex core: Therapy and Training: level 1, 2 en 3

Karen Leper

kinesist Mechelen

“Ik blijf me verwonderen hoe gesofisticeerd we in elkaar zitten. Als kinesitherapeut vind ik het zeer boeiend lichamelijke klachten te analyseren en samen met de patiënt een behandelingsschema te plannen om terug klachtenvrij te kunnen functioneren.  Het is prachtig om te zien hoe elk gewricht, ligament, elke spier zo in elkaar zit en functioneert opdat we vrij kunnen rond bewegen. Ik volgde een bijkomende opleiding littekentherapie, omdat ook littekens ons handelen kunnen belemmeren op vlak van beweeglijkheid, esthetiek en pijn.  Dit wordt vaak onderschat. Naast de kinesitherapie ben ik me ook meer en meer beginnen toeleggen op een gezond lichaam. Ik heb me dan ook iets meer toegelegd op afslanking in al zijn aspecten : dieet, lichaamsbeweging door Pilates, cellulitisbehandeling,….. Hierover kan je alles vinden op www.bodyandstone.be ”

1999 : licenciaat in de motorische revalidatie en kinesitherapie (KUL)
2000 : postgraduaat manuele therapie (KUL)
2013 : workshop littekentherapie (Scar Academy)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.